Valmista herkullinen täytetty broilerimureke kana ja aurinkokuivattu tomaatti -reseptillä. Helppo ohje ja täydellinen ateria juuresvuoan tai nuudelisalaatin kanssa. Kokeile tänään!
3 kananmunaa
3 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaaniraastetta
1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
20 g voisulaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl savupaprikaa
1 tl ketsuppia
1 tl Worchestershire-kastiketta
ripaus suolaa
450 g broilerinjauhelihaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta persiljaa
1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen ja voitele valmiiksi leipävuoka tai pieni uunipata.
2. Riko kananmunat syvään kulhoon ja vatkaa ne puulastalla. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, raastettu parmesaani, pankojauhot, voi, etikka, savupaprika, ketsuppi, Worcestershire-kastike ja suola.
3. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Lisää broilerinjauheliha ja ala vaivata taikinaa käsin, kunnes se on tasainen ja hyvin sekoitettu. Lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja osa hienonnettua persiljaa.
4. Voitele kätesi tomaattien öljyllä ja vaivaa taikina vielä kerran tasaiseksi. Siirrä taikina öljyttyyn vuokaan.
5. Paista mureketta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes broileri on täysin kypsää. Tarkista kypsyys terävällä veitsellä. Anna mureketta jäähtyä vuoassa 10 minuuttia ennen kääntämistä.
6. Irrota mureke vuoan reunoista veitsellä ja kaada varovaisesti tarjoilulautaselle. Koristele tuoreella persiljalla ja muutamalla aurinkokuivatulla tomaatilla.
Tarjoile tomaattinen broilerimureke esimerkiksi nuudelisalaatin tai juuresvuoan kanssa.
Valmistusaika: 70 min
Annosmäärä: 6-8