Kanan rintafilee

4
5 min

Valmista mehukas marinoitu kanan rintafilee pannulla ja täydennä se raikkaalla panzanella-salaatilla. Helppo ja nopea resepti kesäiseen pöytään!

Valmista mehukas kanan rintafilee pannulla ja tarjoile se raikkaan panzanella-salaatin kanssa. Helppo kesäresepti!

Kanafileiden paistaminen: nopea ja herkullinen ruoanlaittotapa

Kanafileiden paistaminen on erinomainen tapa valmistaa ravitseva ja maukas ateria. Tämä tekniikka korostaa kanan rintafileen mehukkuutta ja luo täydellisen tasapainon kullanruskean pinnan ja murean sisäosan välille. Kanafileet pannulla paistaminen on suosittu menetelmä, koska se on nopea, helppo ja sopii erinomaisesti arjen kiireisiin hetkiin. Tärkeintä on valvoa lämpötilaa ja paistoaikaa tarkasti, jotta kana pysyy mehukkaana eikä kuivu liikaa.

Valmistelu ja välineet kanafileiden paistamiseen

Ennen kuin aloitat broilerin rintafile pannulla paistamisen, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja ainekset valmiina. Laadukas paistinpannu, joka jakaa lämmön tasaisesti, on välttämätön. Lisäksi on tärkeää, että kanan rintafileet ovat huoneenlämpöisiä ennen paistamista – tämä takaa tasaisen kypsymisen. Mausta fileet mieleisesi mausteilla, kuten suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella tai paprikalla. Valmistelu on avain onnistuneeseen lopputulokseen, joten älä säästele aikaa tässä vaiheessa.

Parhaat tekniikat kanafileiden paistamiseen pannulla

Kanafileet pannulla paistaminen vaatii oikean lämpötilan ja tekniikan. Aloita kuumentamalla pannu keskilämmölle ja lisää pieni määrä öljyä tai voita. Aseta kanan rintafileet pannulle varovasti, vältä liian tiheää asettelua. Anna fileiden paistua rauhassa ilman jatkuvaa kääntelyä – yleensä muutama minuutti per puoli riittää. Kun fileet irtoavat helposti pannusta, ne ovat valmiita käännettäväksi. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi, että sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Tällä tavoin broilerin rintafile pannulla paistaminen tuottaa aina mehukkaan ja maukkaan tuloksen.

Yleisimmät virheet ja niiden korjaaminen

Kanafileiden paistaminen pannulla voi joskus tuottaa odottamattomia tuloksia, jos tekniikka on väärä. Yksi yleisimmistä virheistä on fileiden paistaminen suoraan jääkaapista, mikä johtaa epätasaiseen kypsymiseen. Toinen virhe on liian korkea lämpötila, joka polttaa pinnan ennen kuin sisus on kypsä. Myös ylikypsentäminen on yleinen ongelma, joka tekee kanan rintafileestä kuivan ja mauttoman. Käyttämällä lihalämpömittaria ja noudattamalla oikeaa tekniikkaa voit varmistaa, että kanafileet pannulla paistaminen onnistuu aina täydellisesti.

Ainekset

4 kanan tai broilerin rintafilettä
2 dl maustamatonta jogurttia (Bulgarian jogurtti)
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
½ tl chiliä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä (paistamiseen)
PANCANELLA
½ kuivahtanutta ranskanleipää
1 pieni sipuli
rasia kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa mustapippuria myllystä
n. 20 kpl mustia oliiveja
n. 20 kpl varrellisia kapriksia
250 g mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico-etikkaa
lehtipersiljaa
basilikaa

Valmistus

**Marinoituna kanan rintafilee** on mehukas ja täydellinen kesäiseen pöytään. Toscanalainen panzanella-salaatti tuo annokseen raikkaan ja värikkään lisän.

1. Sekoita jogurttiin mausteet ja lisää kanafileet marinadiin. Anna kanan marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia.

2. Ota kanan rintafileet marinadista ja ravistele ylimääräinen marinadi pois, mutta jätä pintoihin hieman marinadia kiinni.

3. Grillaa rintafileet grillillä tai paista ne kuumalla pannulla. Kun kanat ovat saavuttaneet kauniin ruskean värin, siirrä ne 100 asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi, jotta ne kypsyvät täysin. Tarkista, että kana on kypsää.

4. Kuori ja hienonna sipuli panzanellaa varten. Kuutioi leipä ja halkaise kirsikkatomaatit.

5. Paista leipä ja sipuli öljyssä pannulla. Lisää suola, pippuri, tomaatit, oliivit ja kapris. Anna salaatin lämmetä ja siirrä se tarjoiluastiaan.

6. Lisää salaattiin yrtit ja revi mozzarella joukkoon. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja balsamico-etikalla.

**Valmistusaika:** **Annosmäärä:** 4 **Resepti:** Samuil Angelov

Kanafileiden paistaminen: nopea ja herkullinen ruoanlaittotapa

Kanafileiden paistaminen on erinomainen tapa valmistaa ravitseva ja maukas ateria. Tämä tekniikka korostaa kanan rintafileen mehukkuutta ja luo täydellisen tasapainon kullanruskean pinnan ja murean sisäosan välille. Kanafileet pannulla paistaminen on suosittu menetelmä, koska se on nopea, helppo ja sopii erinomaisesti arjen kiireisiin hetkiin. Tärkeintä on valvoa lämpötilaa ja paistoaikaa tarkasti, jotta kana pysyy mehukkaana eikä kuivu liikaa.

Valmistelu ja välineet kanafileiden paistamiseen

Ennen kuin aloitat broilerin rintafile pannulla paistamisen, varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet ja ainekset valmiina. Laadukas paistinpannu, joka jakaa lämmön tasaisesti, on välttämätön. Lisäksi on tärkeää, että kanan rintafileet ovat huoneenlämpöisiä ennen paistamista – tämä takaa tasaisen kypsymisen. Mausta fileet mieleisesi mausteilla, kuten suolalla, pippurilla, valkosipulijauheella tai paprikalla. Valmistelu on avain onnistuneeseen lopputulokseen, joten älä säästele aikaa tässä vaiheessa.

Parhaat tekniikat kanafileiden paistamiseen pannulla

Kanafileet pannulla paistaminen vaatii oikean lämpötilan ja tekniikan. Aloita kuumentamalla pannu keskilämmölle ja lisää pieni määrä öljyä tai voita. Aseta kanan rintafileet pannulle varovasti, vältä liian tiheää asettelua. Anna fileiden paistua rauhassa ilman jatkuvaa kääntelyä – yleensä muutama minuutti per puoli riittää. Kun fileet irtoavat helposti pannusta, ne ovat valmiita käännettäväksi. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi, että sisälämpötila on vähintään 75 astetta. Tällä tavoin broilerin rintafile pannulla paistaminen tuottaa aina mehukkaan ja maukkaan tuloksen.

Yleisimmät virheet ja niiden korjaaminen

Kanafileiden paistaminen pannulla voi joskus tuottaa odottamattomia tuloksia, jos tekniikka on väärä. Yksi yleisimmistä virheistä on fileiden paistaminen suoraan jääkaapista, mikä johtaa epätasaiseen kypsymiseen. Toinen virhe on liian korkea lämpötila, joka polttaa pinnan ennen kuin sisus on kypsä. Myös ylikypsentäminen on yleinen ongelma, joka tekee kanan rintafileestä kuivan ja mauttoman. Käyttämällä lihalämpömittaria ja noudattamalla oikeaa tekniikkaa voit varmistaa, että kanafileet pannulla paistaminen onnistuu aina täydellisesti.

Lisää reseptejä

Katso resepti >