Valmista mehukas marinoitu kanan rintafilee pannulla ja täydennä se raikkaalla panzanella-salaatilla. Helppo ja nopea resepti kesäiseen pöytään!
4 kanan tai broilerin rintafilettä
2 dl maustamatonta jogurttia (Bulgarian jogurtti)
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
½ tl chiliä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä (paistamiseen)
PANCANELLA
½ kuivahtanutta ranskanleipää
1 pieni sipuli
rasia kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa mustapippuria myllystä
n. 20 kpl mustia oliiveja
n. 20 kpl varrellisia kapriksia
250 g mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico-etikkaa
lehtipersiljaa
basilikaa
**Marinoituna kanan rintafilee** on mehukas ja täydellinen kesäiseen pöytään. Toscanalainen panzanella-salaatti tuo annokseen raikkaan ja värikkään lisän.
1. Sekoita jogurttiin mausteet ja lisää kanafileet marinadiin. Anna kanan marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia.
2. Ota kanan rintafileet marinadista ja ravistele ylimääräinen marinadi pois, mutta jätä pintoihin hieman marinadia kiinni.
3. Grillaa rintafileet grillillä tai paista ne kuumalla pannulla. Kun kanat ovat saavuttaneet kauniin ruskean värin, siirrä ne 100 asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi, jotta ne kypsyvät täysin. Tarkista, että kana on kypsää.
4. Kuori ja hienonna sipuli panzanellaa varten. Kuutioi leipä ja halkaise kirsikkatomaatit.
5. Paista leipä ja sipuli öljyssä pannulla. Lisää suola, pippuri, tomaatit, oliivit ja kapris. Anna salaatin lämmetä ja siirrä se tarjoiluastiaan.
6. Lisää salaattiin yrtit ja revi mozzarella joukkoon. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja balsamico-etikalla.
**Valmistusaika:** **Annosmäärä:** 4 **Resepti:** Samuil Angelov