Larb Gai

4
25 min

Kokeile Larb Gai -kanasalaattia, perinteistä thaimaalaista herkkua! Helppo ohje broilerin jauhelihasta, täynnä raikkaita ja voimakkaita makuja. Nauti eksoottisesta ateriasta kotona!

Kokeile tätä herkullista kanasalaatti ohjea, jossa yhdistyvät raikkaat maut ja helppous! Täydellinen thaimaalainen ateria.

Perinteinen kanasalaatti – Herkullinen ja helppo resepti

Perinteinen kanasalaatti on yksi suosituimmista ruokalajeista, joka sopii niin arkeen kuin juhliinkin. Tämä raikas ja ravitseva annos on erityisen suosittu kesäisin, mutta sitä voi nauttia ympäri vuoden. Kanasalaatti yhdistää herkullisen kanan ja tuoreet kasvikset täydellisesti, tarjoten makuelämyksen, joka miellyttää kaikkia. Lisäksi se on helppo valmistaa ja tarjoilla monissa eri tilanteissa.

Perinteisen kanasalaatin raaka-aineet

Laadukkaat raaka-aineet ovat avain herkulliseen perinteiseen kanasalaattiin. Kananrinta on yleisin valinta, sillä se on vähärasvaista ja helppoa käsitellä. Salaattisekoitus, kurkku, tomaatti ja paprika tuovat väriä ja raikkautta ruokaan. Punasipuli ja oliivit antavat lisämausteen, kun taas itse tehty jogurttipohjainen kastike tekee annoksesta kevyen ja herkullisen. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, voit tutustua myös thaimaalaisen larb gai -salaatin reseptiin, joka tuo mukaan eksoottisia makuja.

Helppo ohje perinteisen kanasalaatin valmistukseen

Perinteisen kanasalaatin valmistus alkaa kanan kypsentämisestä. Grillaa tai paista kananrinnat pannulla, kunnes ne ovat täydellisen mehukkaat. Anna kanan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen suikaleiksi. Samalla valmistele kasvikset: pilko kurkut, tomaatit ja paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi. Pese ja kuivaa salaattisekoitus huolellisesti. Kun kaikki ainekset ovat valmiina, yhdistä ne suuressa kulhossa ja lisää kastike. Sekoita salaatti kevyesti ja anna sen maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

Vinkkejä kanasalaatin tarjoiluun

Perinteinen kanasalaatti on erinomainen valinta niin arjen lounaaksi kuin juhlapöydän täydentäjäksi. Se sopii sekä pääruokana että lisukkeena. Lisää salaattiin tuoreita yrttejä tai paahdettuja pähkinöitä, jos haluat nostaa sen makua entisestään. Salaatti on myös täydellinen eväs piknikille tai töihin. Jos haluat tarjota vieraille jotain erityistä, kokeile thaimaalaisen larb gai -salaatin reseptiä, joka tuo mukaan uusia makuja ja tekniikoita.

Miksi valita perinteinen kanasalaatti?

Perinteinen kanasalaatti on monipuolinen, helppo valmistaa ja sopii kaikille. Se on terveellinen vaihtoehto, joka täyttää nälän ilman raskasta oloa. Lisäksi se on täynnä tuoreita raaka-aineita, jotka antavat energiaa päivän aikana. Kokeile tätä klassista reseptiä tai tutustu larb gai -salaattiin, jos haluat kokeilla jotain uutta. Kanasalaatti on aina turvallinen valinta, joka miellyttää kaikkia!

Ainekset

400 g broilerin jauhelihaa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastike
1 tulinen chili
1 pala sitruunaruohoa
1 rkl ruokokidesokeria
1/2 dl vettä
1 iso sipuli
1 cm pala inkivääriä
1 sitruunan kuori ja mehu
suolaa ja chilihiutaleita
tuoretta ruohosipulia tai kevätsipulia koristeluun


Valmistus

Larb Gai on yksi suosituimpia thai-ruokia!

**Larb Gai: Thaimaalainen herkku täynnä makua**

Larb Gai on nopea ja helppo valmistaa broilerin jauhelihasta. Tässä ohjeessa käydään läpi yk
sinkertainen resepti, joka tuo esiin thaimaalaisen keittiön raikkaat ja voimakkaat maut.

---

### **Resepti: Larb
Gai**

**Ainekset:**- Broilerin jauheliha- Kalakastike- Soijakastike- Hienonnettu chili- Sitruunaruohon varsi (kokonaisena)- Sokerii- Vesi- Sipuli- Inkivääri- Sitruunan kuori- Sitruunamehu- Suola- Chilih
iutaleet- Tuoreet sitruunalohkot (koristeluun)- Hienonnettu ruoho- tai kevätsipuli (koristeluun)- Tuoretta riisiä (tarjoiluun)

---

### **Valmistusohje:**

1. **Jauhelihan paistaminen:** Kuumenna öljy kuumalla pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää pannulle kalakastike, soijakastike, hienonnettu chili ja kokonainen sitruunaruohon varsi. Paahda muutama minuutti. *Vinkki:* Älä hienonna sitruunaruohoa, vaan poista se huolellisesti kypsennyksen lopuksi. Se antaa raikkaan aromin, mutta kokonaisena se ei jää ruokaan tuntumaan ikäväksi.

2. **Maustaminen ja sipulin lisääminen:** Kun jauhelihamassa on yhtenäistä, lisää pannulle sokeri ja vesi. Sekoita kevyesti. Hienonna sipuli ja lisää se pannulle. Paista hetki, mutta ota pannu pois liedeltä ennen kuin sipuli pehmenee liikaa. Raasta joukkoon inkivääri ja sitruunan kuori. Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla ja chilihiutaleilla. Sekoita ja maista.

3. **Viimeistely ja tarjoilu:** Säätele annoksen tulisuutta lisäämällä tarvittaessa enemmän inkivääriä tai chilihiutaleita. Koristele annokset tuoreilla sitruunalohkoilla ja hienonnetulla ruoho- tai kevätsipulilla. Tarjoile Larb Gai tuoreen keitetyn tai paistetun riisin kanssa.

**Valmistusaika:** 25 minuuttia **Annosmäärä:** 4 henkeä

---

### **Larb Gai: Thaimaalainen herkku täynnä makua**

Larb Gai on perinteinen thaimaalainen ruokalaji, joka on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa sen raikkaiden makujen ja keveyden ansiosta. Tämä herkullinen salaatti valmistetaan yleensä jauhetusta kanasta, maustetaan limettimehulla, kalakastikkeella ja chilillä, ja viimeistellään tuoreilla yrteillä ja rapeilla vihanneksilla. Larb Gai on täydellinen valinta niin arkeen kuin juhlaan, sillä se on nopea valmistaa ja täynnä makua.

---

### **Miksi valita Larb Gai?**

Perinteinen kanasalaatti – Herkullinen ja helppo resepti

Perinteinen kanasalaatti on yksi suosituimmista ruokalajeista, joka sopii niin arkeen kuin juhliinkin. Tämä raikas ja ravitseva annos on erityisen suosittu kesäisin, mutta sitä voi nauttia ympäri vuoden. Kanasalaatti yhdistää herkullisen kanan ja tuoreet kasvikset täydellisesti, tarjoten makuelämyksen, joka miellyttää kaikkia. Lisäksi se on helppo valmistaa ja tarjoilla monissa eri tilanteissa.

Perinteisen kanasalaatin raaka-aineet

Laadukkaat raaka-aineet ovat avain herkulliseen perinteiseen kanasalaattiin. Kananrinta on yleisin valinta, sillä se on vähärasvaista ja helppoa käsitellä. Salaattisekoitus, kurkku, tomaatti ja paprika tuovat väriä ja raikkautta ruokaan. Punasipuli ja oliivit antavat lisämausteen, kun taas itse tehty jogurttipohjainen kastike tekee annoksesta kevyen ja herkullisen. Jos haluat kokeilla jotain erilaista, voit tutustua myös thaimaalaisen larb gai -salaatin reseptiin, joka tuo mukaan eksoottisia makuja.

Helppo ohje perinteisen kanasalaatin valmistukseen

Perinteisen kanasalaatin valmistus alkaa kanan kypsentämisestä. Grillaa tai paista kananrinnat pannulla, kunnes ne ovat täydellisen mehukkaat. Anna kanan jäähtyä ennen kuin leikkaat sen suikaleiksi. Samalla valmistele kasvikset: pilko kurkut, tomaatit ja paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi. Pese ja kuivaa salaattisekoitus huolellisesti. Kun kaikki ainekset ovat valmiina, yhdistä ne suuressa kulhossa ja lisää kastike. Sekoita salaatti kevyesti ja anna sen maustua jääkaapissa hetken ennen tarjoilua.

Vinkkejä kanasalaatin tarjoiluun

Perinteinen kanasalaatti on erinomainen valinta niin arjen lounaaksi kuin juhlapöydän täydentäjäksi. Se sopii sekä pääruokana että lisukkeena. Lisää salaattiin tuoreita yrttejä tai paahdettuja pähkinöitä, jos haluat nostaa sen makua entisestään. Salaatti on myös täydellinen eväs piknikille tai töihin. Jos haluat tarjota vieraille jotain erityistä, kokeile thaimaalaisen larb gai -salaatin reseptiä, joka tuo mukaan uusia makuja ja tekniikoita.

Miksi valita perinteinen kanasalaatti?

Perinteinen kanasalaatti on monipuolinen, helppo valmistaa ja sopii kaikille. Se on terveellinen vaihtoehto, joka täyttää nälän ilman raskasta oloa. Lisäksi se on täynnä tuoreita raaka-aineita, jotka antavat energiaa päivän aikana. Kokeile tätä klassista reseptiä tai tutustu larb gai -salaattiin, jos haluat kokeilla jotain uutta. Kanasalaatti on aina turvallinen valinta, joka miellyttää kaikkia!

Lisää reseptejä

Katso resepti >