Tee herkullisia pasteijoita kanatäytteellä! Tässä yksinkertainen resepti ja vinkit pasteijoiden täytteeseen. Sopii arkeen ja juhliin - kokeile itse!
1 paketti lehtitaikinaa
KANA-FETATÄYTE:
400 g kanajauhelihaa
1 rkl kurkumaa
1 tl sipulijauhetta
1 dl tuorejuustoa
200 g fetaa
2 dl juustoraastetta
1 kananmuna voiteluun
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen työstämistä.
2. Valmistele täyte. Paista kanajauheliha pannulla kypsäksi ja mausta kurkumalla ja sipulijauheella.
Nosta pannu liedeltä ja sekoita joukkoon tuorejuusto, feta ja juustoraaste. Maista ja tarkista maku.
3. Leikkaa lehtitaikina kolmeen osaan ja kaulitse hieman ohuemmiksi. Täytä jokainen taikinapala lusikallisella kanatäytteellä ja käännä reunat
kiinni. Muotoile pasteijat neliskanttisiksi ja tee jokaisen päälle kevyet viillot.
4. Voitele pasteijat kananmunalla ja paista noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.
Valmistusaika: 35 minuutti
a 18 pientä pasteijaa
---
**Kanapasteija: Herkullinen ja helppo leivonnainen**
Kanapasteija on maukas ja monipuolinen leivonnainen, joka sopii sekä arjen herkutteluhetkiin että juhlapöytään. Tämä herkullinen leivonnainen yhdistää mehukkaan kanan, maukkaan fetajuuston ja rapean taikinan, luoden vastustamattoman kokonaisuuden. Kanapasteija on helppo valmistaa, ja se sopii erinomaisesti välipalaksi, lounaaksi tai iltapalaksi. Tässä artikkelissa tutustumme kanapasteijan valmistuksen saloihin, tarjoiluvaihtoehtoihin ja siihen, miksi tämä herkku on kokeilemisen arvoinen.
---
**Miksi valita kanapasteija?**
Kanapasteija on erinomainen valinta, kun haluat valmistaa jotain herkullista ja täyttävää. Pasteijat ovat helposti kuljetettavia ja säilyvät hyvin, joten ne sopivat mainiosti evääksi töihin, piknikille tai matkalle. Kanapasteijan täytteenä käytetty kana ja fetajuusto tuovat leivonnaiseen runsaasti makua ja ravintoaineita, tehden siitä sekä maukkaan että ravitsevan vaihtoehdon.
---
**Valmistusvinkit kanapasteijaan**
Kanapasteijan valmistus on yksinkertaista ja nopeaa. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan parhaan lopputuloksen:
1. Valitse laadukkaat raaka-aineet: Käytä tuoretta kanaa ja laadukasta fetajuustoa, jotta saat parhaan mahdollisen maun pasteijoihin. Voit käyttää joko kanan rintafileetä tai reisipaloja, riippuen omista mieltymyksistäsi. 2. Esikypsennä täytteet: Paista kana kypsäksi pannulla ennen kuin lisäät sen pasteijan täytteeksi. Tämä varmistaa, että kana on mehukasta ja maukasta. Voit maustaa kanan esimerkiksi valkosipulilla, yrteillä tai sitruunamehulla. 3. Käytä voitaikinaa tai lehtitaikinaa: Voitaikina ja lehtitaikina ovat erinomaisia valintoja kanapasteijan kuoreksi, sillä ne paistuvat kauniin rapeiksi ja ovat helppokäyttöisiä. Voit käyttää valmista taikinaa tai tehdä sen itse, jos haluat. 4. Muotoile ja paista: Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi, lisää täyte ja sulje taikina tiiviisti. Voit käyttää haarukkaa apuna reunojen sulkemisessa. Voitele pasteijat kananmunalla ennen paistamista, jotta ne saavat kauniin kullanruskean värin. Paista esilämmitetyssä uunissa 200 asteessa noin 15–20 minuuttia, kunnes pasteijat ovat rapeita ja kullanruskeita.
---
**Tarjoiluvaihtoehdot**
Kanapasteijat ovat monipuolinen tarjottava, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin. Voit tarjoilla ne sellaisenaan tai lisätä niiden rinnalle erilaisia dippikastikkeita, kuten tzatzikia, jogurttikastiketta tai hummusta. Pasteijat maistuvat erinomaisesti myös raikkaan salaatin kera, jolloin saat aikaan kevyen ja tasapainoisen aterian.
Kanapasteijat sopivat hyvin myös juhlapöytään tai buffet-tarjoiluun. Asettele pasteijat kauniisti tarjoiluvadille ja koristele tuoreilla yrteillä, kuten persiljalla tai korianterilla. Tämä tekee tarjottavista houkuttelevan näköisiä ja lisää juhlapöytään väriä.
---