Tuhkabroileri

4
30 min

Valmista herkullinen tuhkabroileri ja voipapumuusi nopeasti ja helposti. Tässä yksinkertainen resepti, joka sopii neljälle. Kokeile tänään!

Valmista herkullinen broileri, tuhkabroileri nopeasti ja helposti. Tämä resepti sopii neljälle. Kokeile tänään!

Ainekset

VOIPAPUMUUSI:
500 g valmiiksi liotettuja voipapuja
2 dl kermaa
3 rkl voita
suolaa ja pippuria
TUHKABROILERI:
1 pienen purjon vihreät osat
suolaa
1 pkt maustamattomia broilerin sisäfileitä
öljy-voi seos paistamiseen
KASTIKE:
4 dl kanalientä
1 oksa rosmariinia
2 rkl maizenaa + 1 dl vettä

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 225°C asteiseksi.

2. Valmista voipapumuusi:
- Huuhtele voipavut huolella juoksevan veden alla ja laita ne keskikokoiseen kattilaan.
- Mittaa joukkoon kerma.
- Kuumenna seosta noin 5 minuuttia, kunnes kerma kiehuu.
- Soseuta sauvasekoittimella ja lisää voi sekä mausteet
. - Tarkista maku ja koostumus, lisää tarvittaessa voita.

3. Valmista tuhkabroileri:
- Pese ja leikkaa purjot pienemmiksi pölkyiksi.
- Paista purjot uunissa leivinpaperilla noin 20 minuuttia tai kunnes uloin kerros on hiiltynyt kokonaan mustaksi.
- Ota purjot pois uunista ja laske uunin lämpötila 170°C ast
eeseen. - Kuori hiiltyneet uloimmat kerrokset varovasti morteliin ja hiero ne suolan kanssa hienoksi mausteseokseksi.

4. Esipaista broilerit pannulla öljy-voi-seoksessa,
kunnes pinnat ovat saaneet vähän vä
riä.5. Siirrä broilerifileet uunipelli
lle ja ripottele päälle tuhka-suolaa.6. Paista uun
issa vielä noin 10 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.

7. Käytä samaa pannua kastikkeen valmistamiseen: - Lisää pannuun kanaliemi ja rosmariini. - Anna kiehahtaa ja lisää veteen sekoitettu maizena. - Kiehauta noin 2 minuuttia ja siirrä liedeltä.

8. Tarjoile tuhkabroilerit valmistamasi voipapumuu
sin ja kastikkeen kanssa kuumana.

Lisää reseptejä

Katso resepti >