Valmista herkullinen tuhkabroileri ja voipapumuusi nopeasti ja helposti. Tässä yksinkertainen resepti, joka sopii neljälle. Kokeile tänään!
VOIPAPUMUUSI:
500 g valmiiksi liotettuja voipapuja
2 dl kermaa
3 rkl voita
suolaa ja pippuria
TUHKABROILERI:
1 pienen purjon vihreät osat
suolaa
1 pkt maustamattomia broilerin sisäfileitä
öljy-voi seos paistamiseen
KASTIKE:
4 dl kanalientä
1 oksa rosmariinia
2 rkl maizenaa + 1 dl vettä
1. Esilämmitä uuni 225°C asteiseksi.
2. Valmista voipapumuusi:
- Huuhtele voipavut huolella juoksevan veden alla ja laita ne keskikokoiseen kattilaan.
- Mittaa joukkoon kerma.
- Kuumenna seosta noin 5 minuuttia, kunnes kerma kiehuu.
- Soseuta sauvasekoittimella ja lisää voi sekä mausteet
. - Tarkista maku ja koostumus, lisää tarvittaessa voita.
3. Valmista tuhkabroileri:
- Pese ja leikkaa purjot pienemmiksi pölkyiksi.
- Paista purjot uunissa leivinpaperilla noin 20 minuuttia tai kunnes uloin kerros on hiiltynyt kokonaan mustaksi.
- Ota purjot pois uunista ja laske uunin lämpötila 170°C ast
eeseen. - Kuori hiiltyneet uloimmat kerrokset varovasti morteliin ja hiero ne suolan kanssa hienoksi mausteseokseksi.
4. Esipaista broilerit pannulla öljy-voi-seoksessa,
kunnes pinnat ovat saaneet vähän vä
riä.5. Siirrä broilerifileet uunipelli
lle ja ripottele päälle tuhka-suolaa.6. Paista uun
issa vielä noin 10 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.
7. Käytä samaa pannua kastikkeen valmistamiseen: - Lisää pannuun kanaliemi ja rosmariini. - Anna kiehahtaa ja lisää veteen sekoitettu maizena. - Kiehauta noin 2 minuuttia ja siirrä liedeltä.
8. Tarjoile tuhkabroilerit valmistamasi voipapumuu
sin ja kastikkeen kanssa kuumana.