Pekingin Ankka

4
65 min

Opettele valmistamaan aito Pekingin ankka kotona! Tässä yksityiskohtainen resepti ja ohje hunajaveden käytöstä. Nauti rapeasta nahasta ja mehukkaasta lihasta.

Opettele valmistamaan aito Pekingin ankka kotona! Resepti ja ohjeet rapeasta nahasta ja mehukkaasta lihasta.

Pekingin Ankan ja Hunajaveden Yhteys

Pekingin ankka on tunnettu herkku, joka on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota. Mutka tiesitkö, että hunajavesi voi olla täydellinen lisuke tähän ruokalajiin? Hunajavesi ohje on helppo seurata, ja se tarjoaa makean vastapainon ankan rikkaalle maulle. Pekingin ankka resepti voi sisältää hunajaveden kastikkeen, joka täydentää ruoan makua ja lisää terveysvaikutuksia. Hunajavesi on ollut osa ruokakulttuuria vuosisatojen ajan, ja sen yhdistäminen ankkaan tuo uutta ulottuvuutta perinteiseen ruokaan.

Hunajaveden Valmistus Pekingin Ankan Kylkeen

Hunajavesi ohje on yksinkertainen, ja se sopii erinomaisesti Pekingin ankan kanssa. Aloita keittämällä vettä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää hunajaa ja sekoita, kunnes se on täysin liuennut. Voit lisätä inkivääriä tai sitruunaa saadaksesi mielenkiintoisen makuvivahteen. Tätä hunajavettä voidaan tarjota Pekingin ankan kastikkeena tai juomana ruoan kanssa. Pekingin ankka resepti voi myös sisältää hunajaveden marinadin, joka pehmentää lihaa ja lisää makeutta.

Hunajaveden Terveyshyödyt Pekingin Ankan Kanssa

Hunajavesi on täynnä antioksidantteja ja ravinteita, jotka tukevat kehon hyvinvointia. Kun yhdistät sen Pekingin ankkaan, saat ruoasta entistä terveellisemmän. Hunajavesi ohje voi sisältää myös inkivääriä, joka edistää ruoansulatusta ja lievittää mahavaivoja. Pekingin ankka resepti, jossa käytetään hunajavettä, on erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia herkullisesta ateriasta samalla kun hyödyntävät luonnollisia terveysvaikutuksia.

Vinkkejä Hunajaveden Käyttöön Pekingin Ankan Kanssa

Hunajavesi ohje tarjoaa monipuolisia käyttömahdollisuuksia Pekingin ankan kanssa. Voit käyttää hunajavettä marinadina, kastikkeena tai jopa juomana. Kokeile lisätä hunajaveteen mausteita, kuten kanelia tai neilikkaa, saadaksesi ainutlaatuisen makuyhdistelmän. Pekingin ankka resepti voi myös sisältää hunajaveden kastikkeen, joka täydentää ankan rapeaa pintaa. Ota hunajavesi mukaan ruokailuusi ja nauti Pekingin ankan ja hunajaveden täydellisestä yhdistelmästä!

Ainekset

1 ankka (n. 2 ½ kg)2 rkl hunajaa3 dl lämmintä vettä1,7 l kiehuvaa vettä4 pientä ryöpättyä purjoa1 iso kurkku suikaleinahoisin-kastiketta30 mandariiniohukaista



Valmistus

Pekingin ankan valmistaminen vaatii aikaa ja tarkkuutta, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen. Tässä on yksityiskohtainen ohje Pekingin ankan valmistukseen:

1. Laita ankka isoon astiaan ja kaltata se kiehuvassa vedessä. Kääntele ankkaa useita kertoja, jotta se kaltattuu tasaisesti. Ravistele ylimääräinen vesi pois, mutta jätä ankka kosteaksi. Siirrä ankka isoon kulhoon. Sekoita hunaja lämpimään veteen, kunnes se liukenee. Kaada hunajavesi kaikkialle ankan pinnalle, myös siipien alueille. Valuta ylimääräinen hunajavesi pois ja penslaa vaikeasti tavoitettavat kohdat uudelleen hunajavedellä.

2. Sido nyöri ankan jalkoihin ja ripusta se ilmavaan paikkaan kuivumaan noin 20 tunniksi. Ankan nahan tulisi olla täysin kuiva ja pergamentin kaltainen ennen paistamista.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta ankka uunipannun päälle ritilälle rinta ylöspäin. Kaada kuumaa vettä uunipannun pohjalle. Paista ankkaa 20 minuuttia, kunnes nahka on kullanruskeaa. Käännä ankka varovasti ja paista toista puolta 25 minuuttia. Käännä ankka uudelleen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Ankka on kypsä, kun reisi irtoaa helposti nivelestä. Jos nahka alkaa tummua liikaa, alenna lämpötilaa loppuvaiheessa. Siirrä kypsä ankka ritilälle jäähtymään 5 minuutiksi ennen leikkaamista.

4. Valuta ankan sisällä oleva lihaneste pois ennen leikkaamista. Irrota rinta- ja reisilihat rangasta terävällä veitsellä. Leikkaa nahka noin 5x5 cm:n neliöiksi. Paloittele liha samankokoisiksi paloiksi. Asettele nahka- ja lihapalat lämpimälle tarjoiluvadille.

5. Tarjoilu: Jokainen syöjä voi valita omat annoksensa. Laita ohut pannukakku lautaselle ja lisää sen päälle nahka- ja lihapaloja sekä haluamiasi vihanneksia. Kääri ainekset pannukakkuun, kastuta hoisin-kastikkeeseen ja nauti.

---

### Pekingin ankka: Klassinen herkku Kiinasta

Pekingin ankka on yksi Kiinan tunnetuimmista ja arvostetuimmista ruokalajeista. Tämä herkullinen ruoka on peräisin Pekingistä, ja se on tunnettu rapeasta nahastaan sekä mehukkaasta ja mureasta lihastaan. Pekingin ankan valmistus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on aito kiinalainen makuelämys.

---

### Pekingin ankan historia ja perinteet

Pekingin ankka on ollut osa kiinalaista keittiötä yli 600 vuoden ajan. Sen juuret ulottuvat Ming-dynastian aikoihin, ja siitä on tullut tärkeä osa kiinalaisia juhla-aterioita ja erityistilaisuuksia. Alkuperäinen resepti on kehittynyt vuosisatojen aikana, mutta perusperiaatteet ovat pysyneet samoina: ankka paahdetaan hitaasti, jotta nahka saadaan rapeaksi ja liha pysyy mehukkaana.

---

### Valmistusprosessi

Pekingin ankan valmistus alkaa ankan huolellisella puhdistamisella ja kuivaamisella. Ankka maustetaan ja ripustetaan kuivumaan ilmavaan paikkaan useiksi tunneiksi. Kuivaamisen jälkeen ankka paahdetaan erityisessä uunissa, joka varmistaa tasaisen kypsymisen ja rapean nahan.

Perinteisesti Pekingin ankka tarjoillaan ohuiksi viipaleiksi leikattuna höyrytettyjen pannukakkujen, hoisin-kastikkeen ja hienoksi suikaloitujen vihannesten kanssa. Tämä mahdollistaa jokaisen syöjän luoda itselleen täydellisen makuyhdistelmän.

---

### Tarjoilu ja nauttiminen

Pekingin ankka on juhlaruoka, joka sopii erityistilaisuuksiin ja illalliskutsuille. Sen valmistaminen vaatii aikaa ja huolellisuutta, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Tarjoile Pekingin ankka tyylikkäästi pöydän keskipisteenä ja anna vieraiden nauttia tästä perinteisestä kiinalaisesta herkusta.

Pekingin Ankan ja Hunajaveden Yhteys

Pekingin ankka on tunnettu herkku, joka on saavuttanut maailmanlaajuista suosiota. Mutka tiesitkö, että hunajavesi voi olla täydellinen lisuke tähän ruokalajiin? Hunajavesi ohje on helppo seurata, ja se tarjoaa makean vastapainon ankan rikkaalle maulle. Pekingin ankka resepti voi sisältää hunajaveden kastikkeen, joka täydentää ruoan makua ja lisää terveysvaikutuksia. Hunajavesi on ollut osa ruokakulttuuria vuosisatojen ajan, ja sen yhdistäminen ankkaan tuo uutta ulottuvuutta perinteiseen ruokaan.

Hunajaveden Valmistus Pekingin Ankan Kylkeen

Hunajavesi ohje on yksinkertainen, ja se sopii erinomaisesti Pekingin ankan kanssa. Aloita keittämällä vettä ja anna sen jäähtyä hieman. Lisää hunajaa ja sekoita, kunnes se on täysin liuennut. Voit lisätä inkivääriä tai sitruunaa saadaksesi mielenkiintoisen makuvivahteen. Tätä hunajavettä voidaan tarjota Pekingin ankan kastikkeena tai juomana ruoan kanssa. Pekingin ankka resepti voi myös sisältää hunajaveden marinadin, joka pehmentää lihaa ja lisää makeutta.

Hunajaveden Terveyshyödyt Pekingin Ankan Kanssa

Hunajavesi on täynnä antioksidantteja ja ravinteita, jotka tukevat kehon hyvinvointia. Kun yhdistät sen Pekingin ankkaan, saat ruoasta entistä terveellisemmän. Hunajavesi ohje voi sisältää myös inkivääriä, joka edistää ruoansulatusta ja lievittää mahavaivoja. Pekingin ankka resepti, jossa käytetään hunajavettä, on erinomainen valinta niille, jotka haluavat nauttia herkullisesta ateriasta samalla kun hyödyntävät luonnollisia terveysvaikutuksia.

Vinkkejä Hunajaveden Käyttöön Pekingin Ankan Kanssa

Hunajavesi ohje tarjoaa monipuolisia käyttömahdollisuuksia Pekingin ankan kanssa. Voit käyttää hunajavettä marinadina, kastikkeena tai jopa juomana. Kokeile lisätä hunajaveteen mausteita, kuten kanelia tai neilikkaa, saadaksesi ainutlaatuisen makuyhdistelmän. Pekingin ankka resepti voi myös sisältää hunajaveden kastikkeen, joka täydentää ankan rapeaa pintaa. Ota hunajavesi mukaan ruokailuusi ja nauti Pekingin ankan ja hunajaveden täydellisestä yhdistelmästä!

Lisää reseptejä

Valmista herkullinen tacopelti kotona! Rapeat nachot, juustoa ja kanatäytettä tekevät illasta täydellisen.
4
20 min
Nachopelti
Valmista herkullinen kanakori nopeasti ja helposti. Tämä brasilialainen ruoka on täydellinen päivällinen koko perheelle!
4
35 min
Uunikanat
Katso resepti >