Opettele valmistamaan aito Pekingin ankka kotona! Tässä yksityiskohtainen resepti ja ohje hunajaveden käytöstä. Nauti rapeasta nahasta ja mehukkaasta lihasta.
1 ankka (n. 2 ½ kg)2 rkl hunajaa3 dl lämmintä vettä1,7 l kiehuvaa vettä4 pientä ryöpättyä purjoa1 iso kurkku suikaleinahoisin-kastiketta30 mandariiniohukaista
Pekingin ankan valmistaminen vaatii aikaa ja tarkkuutta, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen. Tässä on yksityiskohtainen ohje Pekingin ankan valmistukseen:
1. Laita ankka isoon astiaan ja kaltata se kiehuvassa vedessä. Kääntele ankkaa useita kertoja, jotta se kaltattuu tasaisesti. Ravistele ylimääräinen vesi pois, mutta jätä ankka kosteaksi. Siirrä ankka isoon kulhoon. Sekoita hunaja lämpimään veteen, kunnes se liukenee. Kaada hunajavesi kaikkialle ankan pinnalle, myös siipien alueille. Valuta ylimääräinen hunajavesi pois ja penslaa vaikeasti tavoitettavat kohdat uudelleen hunajavedellä.
2. Sido nyöri ankan jalkoihin ja ripusta se ilmavaan paikkaan kuivumaan noin 20 tunniksi. Ankan nahan tulisi olla täysin kuiva ja pergamentin kaltainen ennen paistamista.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Aseta ankka uunipannun päälle ritilälle rinta ylöspäin. Kaada kuumaa vettä uunipannun pohjalle. Paista ankkaa 20 minuuttia, kunnes nahka on kullanruskeaa. Käännä ankka varovasti ja paista toista puolta 25 minuuttia. Käännä ankka uudelleen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia. Ankka on kypsä, kun reisi irtoaa helposti nivelestä. Jos nahka alkaa tummua liikaa, alenna lämpötilaa loppuvaiheessa. Siirrä kypsä ankka ritilälle jäähtymään 5 minuutiksi ennen leikkaamista.
4. Valuta ankan sisällä oleva lihaneste pois ennen leikkaamista. Irrota rinta- ja reisilihat rangasta terävällä veitsellä. Leikkaa nahka noin 5x5 cm:n neliöiksi. Paloittele liha samankokoisiksi paloiksi. Asettele nahka- ja lihapalat lämpimälle tarjoiluvadille.
5. Tarjoilu: Jokainen syöjä voi valita omat annoksensa. Laita ohut pannukakku lautaselle ja lisää sen päälle nahka- ja lihapaloja sekä haluamiasi vihanneksia. Kääri ainekset pannukakkuun, kastuta hoisin-kastikkeeseen ja nauti.
---
### Pekingin ankka: Klassinen herkku Kiinasta
Pekingin ankka on yksi Kiinan tunnetuimmista ja arvostetuimmista ruokalajeista. Tämä herkullinen ruoka on peräisin Pekingistä, ja se on tunnettu rapeasta nahastaan sekä mehukkaasta ja mureasta lihastaan. Pekingin ankan valmistus on monivaiheinen prosessi, joka vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on aito kiinalainen makuelämys.
---
### Pekingin ankan historia ja perinteet
Pekingin ankka on ollut osa kiinalaista keittiötä yli 600 vuoden ajan. Sen juuret ulottuvat Ming-dynastian aikoihin, ja siitä on tullut tärkeä osa kiinalaisia juhla-aterioita ja erityistilaisuuksia. Alkuperäinen resepti on kehittynyt vuosisatojen aikana, mutta perusperiaatteet ovat pysyneet samoina: ankka paahdetaan hitaasti, jotta nahka saadaan rapeaksi ja liha pysyy mehukkaana.
---
### Valmistusprosessi
Pekingin ankan valmistus alkaa ankan huolellisella puhdistamisella ja kuivaamisella. Ankka maustetaan ja ripustetaan kuivumaan ilmavaan paikkaan useiksi tunneiksi. Kuivaamisen jälkeen ankka paahdetaan erityisessä uunissa, joka varmistaa tasaisen kypsymisen ja rapean nahan.
Perinteisesti Pekingin ankka tarjoillaan ohuiksi viipaleiksi leikattuna höyrytettyjen pannukakkujen, hoisin-kastikkeen ja hienoksi suikaloitujen vihannesten kanssa. Tämä mahdollistaa jokaisen syöjän luoda itselleen täydellisen makuyhdistelmän.
---
### Tarjoilu ja nauttiminen
Pekingin ankka on juhlaruoka, joka sopii erityistilaisuuksiin ja illalliskutsuille. Sen valmistaminen vaatii aikaa ja huolellisuutta, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Tarjoile Pekingin ankka tyylikkäästi pöydän keskipisteenä ja anna vieraiden nauttia tästä perinteisestä kiinalaisesta herkusta.