Piknik-salaatti

4
35 min

Valmista herkullinen piknik salaatti kvinoalla ja kanalla. Helppo resepti, joka sopii täydellisesti ulkoilmahetkiin. Nauti tuoreista aineksista ja paahdetuista kookoshiutaleista!

Valmista herkullinen piknik salaatti kvinoalla ja kanalla. Täydellinen resepti ulkoilmaan ja tuoreista aineksista!

Ainekset

400 g broilerin rintafilettä
3 rkl punaista pestoa
2 dl kookoshiutaleita
4 dl quinoaa
1 kanaliemikuutio
suolaa ja curry jauhetta
1 rasia (á 250g) kirsikkatomaatteja
1 pussi valmista salaattimixiä
kourallinen rucolaa
oliiviöljyä tai ranskalaista salaatinkastiketta
tuoreita ituja

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Aseta broilerin rintafileet uunipellille ja paista niitä noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat täysin kypsiä. Samanaikaisesti paahda kookoshiutaleita erillisellä pellillä uunin ylätasolla. Kun kookoshiutaleet saavat kultaisen värin, poista ne uunista ja jatka broilerin kypsennystä yksin. Mausta kypsät broilerit suolalla ja punaisella pestolla. Anna jäähtyä.

2. Mittaa quinoa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, sekoittaen tasaisesti. Kun quinoa alkaa paahtua ja rätistä, lisää kattilaan noin 5 desilitraa vettä ja kanaliemikuutio. Kiehauta nopeasti, laske lämpöä ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on täysin imeytynyt. Mausta quinoa suolalla ja currylla. Anna jäähtyä.

3. Suikaloi kypsät broilerit pieniksi paloiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kokoa kaikki ainekset lasipurkkeihin: aloita quinoa-pohjalla, lisää broileripalat ja kirsikkatomaatit. Ripottele päälle paahdetut kookoshiutaleet. Nauti aurinkoisista päivistä ulkona ja tarjoile piknik-salaatit suoraan purkeista, esimerkiksi hiekkarannalla!

Valmistusaika: 35 minuu
ttia Annosmäär
ä: 4 Erikoistyövälineet: 4 piknik-rasiaa tai lasipurkkia