Kokeile helppoa ja tulista jambalaya reseptiä! Tässä kana-chorizo jambalayassa yhdistyvät mausteet ja maku täydellisesti. Valmista herkullinen Louisianan klassikko nyt.
150 g chorizomakkaraa800 g broilerin koipireisiä4 valkosipulinkynttä2 varsiselleriä500 g kirsikkatomaatteja1 punainen chili3 rkl öljyä2 dl pitkäjyväistä riisiä2 rkl tomaattipyreetä6 dl kanalientä1 laakerinlehti3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia1 tl cayennenpippuria2 tl savupaprikajauhetta300 g isoja kuorittuja katkaravun pyrstöjä1 sitruunan mehu1 dl hienonnettua kevätsipulia
Jambalaya on Louisianan keittiön tulinen versio espanjalaisesta paellasta.
1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese varsiselleri ja leikkaa se viipaleiksi. Pese kirsikkatomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Pese chili, leikkaa se puoliksi, poista siemenet ja viipaloi. Leikkaa chorizo viipaleiksi. Leikkaa broilerin koipireisipalat kahteen osaan, erottele koivet ja reidet.
2. Kuumenna öljy muurikassa tai isossa paistinpannulla. Lisää chorizoviipaleet ja paista niitä muutaman minuutin ajan, kunnes chorizosta irtoaa runsaasti rasvaa. Lisää koivet ja reisipalat. Kypsennä niitä kääntelemällä noin 10 minuuttia.
3. Lisää riisi, tomaattipyree, valkosipulinkynnet ja varsisellerin palat. Paista seosta sekoitellen muutama minuutti, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
4. Lisää muurikkaan chilit, tomaatit, kanaliemi, laakerinlehti, mausteet sekä sitruunamehu. Paista seosta sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes broileri on melkein kypsä. Lisää tarvittaessa pannulle kanalientä, jos seos alkaa kuivua liikaa.
5. Lisää ravut ja jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia, kunnes ravut ovat täysin kypsiä.
Koristele annos kevätsipulilla tai persiljalla.
Valmistusaika: 1 h Annosmäärä: 8